Osteopathie bij baby’s

Baby’s kunnen verschillende klachten hebben zoals problemen met zuigen of slikken, darmkrampjes, langdurig huilen, reflexklachten, moeite met boeren, slaapproblemen, voorkeurshouding, astma, eczeem en allergieën, keel- neus- en oorproblemen, overstrekken, constipatie.

Bepaalde klachten kunnen veroorzaakt worden door een te hoge spanning in het lichaam. Deze spanning kan ontstaan zijn doordat er een te hoge druk of trekkracht op de het lichaam is uitgeoefend tijdens de zwangerschap (door de houding van het kind in de buik) of tijdens de bevalling (door een te snelle bevalling of juist een hele lange bevalling of vanwege een vacuümpomp bevalling of een keizersnede). Als deze spanning zo hoog is dat het lichaam het niet van zelf op kan lossen dan kan een Osteopaat uitkomst bieden.

Door middel van zachte handgrepen wordt de spanning bij de baby weggenomen. Met als doel het zelfherstellend vermogen van de baby weer te herstellen. Baby’s reageren goed en snel op de behandelingen. Vaak is er na één of twee behandelingen al een positief resultaat.

Osteopathie is een complementaire geneeswijze. Het is belangrijk dat u bij aanhoudende klachten ook overlegt met uw huisarts of kinderarts. Indien nodig zal de Osteopaat ook overleggen met uw arts.

Testimonial

“Na een perfecte kraamweek veranderde onze zeer tevreden kersverse dochter in een enorme huilbaby. Onze drie weken oude dochter was ontroostbaar en niks hielp. We besloten een afspraak te maken bij Osteopathie De Groot. De behandeling van mijn dochter kon in de reiswieg worden uitgevoerd terwijl zij sliep. Een korte behandeling was al voldoende voor een positief resultaat. Na een week hadden we een vervolgafspraak. Het ging daarna stukken beter met onze dochter. Ze maakte weer een rustige indruk en was weer een tevreden meisje. Wij zijn enorm blij dat de behandelingen van osteopaat Martijn de Groot zo goed geholpen hebben.”
Familie Ammerlaan
De Lier

Lees ook: Osteopathie bij kinderen

Top