Sport

Osteopathie de Groot en (top)sport

Osteopathie de Groot heeft veel ervaring met het behandelen van (top)sporters. Osteopathie zorgt voor zowel het herstellen als het voorkomen van blessures. De behandeling van de osteopaat wordt op iedere sporter persoonlijk afgestemd. Onderzoek en behandeling richten zich niet alleen op de plek van de blessure maar op het gehele bewegingsapparaat. Bewegingsverlies ergens in het lichaam kan grote gevolgen hebben voor de sportprestatie. Het vergroot ook de kans op blessures.

Osteopathie de Groot spoort dit bewegingsverlies op en herstelt deze voordat er problemen kunnen ontstaan. Zo kan de sporter optimaal blijven presteren. De behandelfrequentie wordt afgestemd op de individuele noden van de sporter. Zo wordt de blessure in een groter geheel geplaatst. Hierdoor kan de oorzaak van het probleem specifiek worden aangepakt.

Testimonial

“Ik doe aan topsport turnen en zit in het Nederlandse team. Ik ben aan het trainen voor EK’s, WK’s en de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. In het seizoen van 2013/2014 kwamen deze wedstrijden echter in gevaar door mijn rugblessure. In juli 2013 begon deze klacht al in een kleine vorm op te spelen, alleen was ik op dat moment bezig met een belangrijke wedstrijd, namelijk het EYOF (European Youth Olympic Festival). Ik had dus geen tijd om aandacht te schenken aan deze opkomende blessure. Na een goede prestatie, het behalen van een 2e plek op balk, ging ik de zomervakantie in met het idee om goed uit te rusten op de hoop dat deze blessure vanzelf weg zou gaan.

Echter had ik deze blessure zwaar onderschat. Ik begon na de zomervakantie weer volop te trainen met veel pijn. Mijn ouders, trainer en ik zijn het hele seizoen op zoek geweest naar oplossingen, veel artsen bezocht etc. Jammer genoeg resulteerde dit tot niets. We hebben op een gegeven moment zelfs voor twee maanden de stekker eruit moeten halen, wat vreselijk was voor mij.

Na deze twee maanden was mijn blessure nog steeds niet beter. Een paar weken later kregen wij van een vriendin het advies om Osteopathie De Groot een bezoekje te geven. Onze moed was zover in onze schoenen gezakt dat we wel nog even moesten nadenken of dit nog wel zin had. Toch hadden we besloten dat we deze optie als laatste zouden bewandelen. Tevens hadden we ook gehoord dat, als deze osteopaat mij niet verder zou kunnen helpen hij daarin eerlijk zou zijn. Dus daar gingen we dan, op bezoek bij osteopaat Martijn De Groot. Met magisch resultaat! Ongeveer drie weken na de eerste behandeling ging het al stukken beter met mijn rug, het voelde sinds tijden eindelijk weer als mijn oude rug. We zijn toen door gegaan met deze behandelingen, 1-2 keer in de maand.

Het resulteerde er uiteindelijk in dat ik weer volledig kon trainen zonder enkele of soms matige pijnklachten. Hij heeft dus zo gezegd mijn turn carrière gered en daar ben ik heb eeuwig dankbaar voor! Tegenwoordig bezoek ik hem nog elke maand, hij helpt mij om mijn rugblessure te voor komen en helpt met andere klachten die soms opspelen. Hij staat klaar voor mij wanneer ik hem nodig heb. Osteopathie De Groot is dus zeker een grote aanrader voor mensen die van hun pijnlijke klachten af willen, hij staat klaar voor iedereen en geeft elke patiënt zijn volledige aandacht. Dus aarzel niet en geef Osteopathie De Groot een kans, waarschijnlijk kan hij u even goed helpen als hij mij heeft geholpen en nog steeds doet!”

Eythora Thorsdottir
Top